MaME TIME

program za mamu koja želi biti bolja sebi i djetetu​

Frustracije, nezadovoljstvo, manjak vremena za sebe, previše posla, razne brige i strahovi… Dosta ti je svega. Znaš da vrijediš, da i ti dijete zaslužujete više i da trebaš postupiti drugačije, ali ne znaš kako. 

Proučila si hrpu literature i naslušala se savjeta, ali sve te to zapravo preplavljuje. Primjećuješ da si sve više iscrpljena i ne znaš što pogrešno radiš jer se trudiš i daješ sve od sebe. I što je najgore, koliko god da se trudiš, kod djeteta ne vidiš promjenu koju si zapravo željela potaknuti.

I ono što ti najviše treba su podrška i motivacija.

Ako ti je sve ovo poznato, i ti si:

ona koja želi promjenu;
ona koja želi promišljati o svojim postupcima i ona koja zna da može drugačije;
ona koja treba konkretne savjete kako bi unijela dobre promjene za sebe i za svoje dijete;
ona koja je spremna početi primjenjivati sve ono što je naučila, ali dosad nije znala kako,

Najbolje rezultate postižeš kad odlučiš promijeniti sebe, a ne dijete.

Program će ti pomoći da

  • se osjećaš osnaženo u svojoj ulozI

  • ovladaš tehnikama terapeutske igre (kako kvalitetno postavljati granice i postići disciplinu, na koji način se možeš i trebaš igrati s djetetom, kako da postigneš da te dijete čuje i razumije)

  • povećaš svijest o sebi i djetetu/djeci (koje potrebe imaju, na koji način ih možeš zadovoljiti, što tebi treba, što djetetu)

  • naučiš zašto se dijete ponaša tako kako se ponaša

  • dobiješ konkretne ideje za aktivnosti s djecom

  • budeš nježna prema sebi,

    a sve to kroz podršku dviju stručnjakinja u svom rastu.

Što ti je potrebno?

Preduvjet za ulazak u program je otvoren um, spremnost na redovito izvršavanje zadataka te aktivno sudjelovanje.

 

Napomena za odgojiteljice/učiteljice: kako bismo bile sigurne da si intrinzično motivirana za sudjelovanje i da si spremna uložiti svoju najvrjedniju valutu – vrijeme, odlučile smo ne dijeliti potvrde o sudjelovanju. Ovo nije još jedna edukacija koja će ti poslužiti da sakupiš sate za stručno usavršavanje, već želimo da dublje promisliš o sebi, svojim postupcima i načinima na koje možeš ostavljati posebne utiske na djecu.

 

Ulaganje je 247 eura. Moguće je izdavanje e-računa za ustanove.

Evo što te očekuje na putovanju

START: Definiranje odredišta

Gdje se nalaziš na početku našeg putovanja? Gdje želiš stići? Kako ćeš putovati? Tko će sve ići s tobom? Što pakiraš, a što ostavljaš? Ovo su važna pitanja na koja ćeš u prvom modulu morati naći odgovore kako bi tvoje putovanje bilo što ugodnije.

1. STANICA:  Upoznavanje emocionalnog razvoja djeteta

Tvoj prvi suputnik bit će znanje. Naučit ćeš najvažnije stvari o dječjim emocijama koje će ti pomoći da bolje razumiješ dijete i njegove reakcije, a onda i lakše (i ispravnije) biraš svoje.

2. STANICA: Podizanje kvalitete privrženosti

Drugi suputnik je ljubav – naš najveći pokretač. Od najranije dobi razvijamo privrženost s odraslom osobom i o njoj ovise svi naši budući socijalni odnosi. Na drugoj stanici prepoznat ćeš obrasce iz vlastitog djetinjstva, ali i naučiti kako da potičeš razvoj sigurnije privrženosti s vlastitim djetetom.

3. STANICA: Ispravno postavljanje granica

Na trećoj stanici morat ćeš prihvatiti dosljednost, neizostavnu u postavljanju granica. Iako možda nećete „kliknuti“ od prve, vrlo brzo ćeš shvatiti da ti je ona zapravo prijateljica i da se s razlogom pridružila našem putovanju.

4. STANICA: Pametno organiziranje vremena

Četvrti suputnik naučit će te kako se malo bolje organizirati kako bi do cilja stigla jednostavnije i sretnije. Ponekad nije bitno koliko se igraš s djetetom, nego kako, a mi ćemo ti pomoći da prepoznaš svoje najbolje „kako“.

ODREDIŠTE

Ako si pomislila da je odredište kraj, na njega zapravo želimo gledati kao na početak. Tu si gdje trebaš biti i vrijeme je da kreneš u nove pustolovine, a mi ćemo ti dati sadržaje i ideje kako bismo ti začinile te pustolovine. Na tebi je da ih primijeniš i – uživaš!

Još malo o tome kako će putovanje izgledati

Program (putovanje) se provodi online i traje 6 modula (stanica) kroz 8 tjedana. Krećemo 4. travnja 2022.

Video lekcije gledaš kad god tebi odgovara.

Konkretni i svrhoviti zadaci i vježbe pomoći će ti da putovanje bude što ugodnije, da ne skrećeš s puta i da na odredište stigneš zadovoljna jer je program ispunio tvoja očekivanja.

Tokom cijelog programa imat ćeš našu podršku kroz zadatke koje smo ti pripremile, a na kraju programa u Zoom susretu uživo imat ćeš prilike postaviti sva pitanja koja želiš.

 

Scroll to Top