O nama

O Zagrljaju

Zagrljaj je mjesto na kojem se okupljaju djeca, roditelji i stručnjaci u području odgoja i obrazovanja s ciljem razmjene znanja, iskustva, ideja, motivacije i podrške. Naglasak stavljamo na socio-emocionalni razvoj – upoznavanje sebe, svjesnost i kontrola sebe i svojih osjećaja te ponašanja prema sebi i drugima. Razvoj socio-emocionalnih vještina bitan je preduvjet za zdravo odrastanje u sretnog i uspješnog pojedinca koji ima kapaciteta za učenje i suočavanje sa svakodnevnim izazovima.

Rad se bazira na stečenim znanjima iz terapije igrom i transakcijske analize. Individualni rad, kao i rad u malim grupama, omogućuje nam da se kvalitetno posvetimo svakom djetetu i roditelju, prilagođavajući aktivnosti potrebama i interesima svakog korisnika. 

O osnivačicama

Ana-Marija Nikolić

Ana-Marija Nikolić magistra je pedagogije s prethodno završenim studijem predškolskog odgoja. Uz rad u vrtiću radi i kao stručna suradnica na Pučkom otvorenom učilištu gdje predaje polaznicima/cama tečaja za dadilje. Baš kao i Ivana, uvidjela je potrebu za individualnim pristupom obitelji te dodatnim poticanjem socio-emocionalnog razvoja djece. Tada sva svoja znanja, vještine i sposobnosti stečene kroz brojne edukacije odlučuje uložiti u Zagrljaj. 
 
U radu s djecom najviše voli koristiti priče, figurice i glinu, a da može odabrati dvije stvari koje bi mogla usaditi u svako dijete, to bi bila zahvalnost i vjera u vlastite sposobnosti. Roditeljima želi pružiti snagu i utjehu kad se nađu u izazovnim situacijama.
 
Osim individualnog rada, njena strast su edukacije za roditelje i stručnjake s kojima voli dijeliti svoja znanja i ideje jer smatra da isti dobivaju smisao i vrijednost tek kad se dijele. 
 
Ana-Marija voli kišu, pogotovo kad ju može iskombinirati s dobrom knjigom, opuštajućom glazbom i eteričnim uljima. Mir pronalazi u šumi i zagrljaju dragih osoba. U slobodno vrijeme voli putovati na mjesta na kojima još nije bila, otići na pub kvizove ili zaigrati društvene igre sa svojom ekipom. Ima najpufastijeg psa na svijetu i crnog mačka koji dane provodi spavajući, a noći smišljajući planove kako se riješiti vlasnika.

Ivana Vladušić

Ivana je magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te edukantica transakcijske analize i terapije igrom. Već dulje vrijeme radi s djecom i roditeljima te im pomaže u nošenju s teškim i izazovnim situacijama.
 
Još kao studentica spoznala je važnost suradnje s roditeljima. Dodatna istraživanja i pisanja stručno-znanstvenih tekstova potvrđuju joj ono što i sama uviđa u praksi: roditeljima je potrebna podrška u odgoju te dodatno osnaživanje kako bi u izazovnim trenucima imali kapaciteta sebi i djetetu pružiti ono najpotrebnije.
 
Kroz rad u dječjem vrtiću i brojnim edukacijama stekla je uvid u potrebu za individualnim pristupom djeci i potrebi za poticanjem socio-emocionalnog razvoja djece. Tada odlučuje osnovati Zagrljaj gdje zajedno s Ana-Marijom ostvaruje zanimljive suradnje, održava brojne edukacije za stručnjake i roditelje te kroz individualni rad pomaže mnogim obiteljima. 
 
Kako poslovno, tako i privatno svoje vrijeme voli provoditi u igri, slikanju i glumi. Kreativne ideje crpi na temelju svojih emocija (koje često intenzivno osjeća.)  Vrlo je aktivna i energična. Sretnom ju čini kad stavi slušalice, uključi glazbu i trči gradskim ulicama. Također, zaljubljenica je u putovanja jer joj ona pružaju slobodu i osjećaj zajedništva. Zato često putuje s dragim joj ljudima.
Scroll to Top