O nama

O Zagrljaju

Zagrljaj je mjesto na kojem se okupljaju djeca, roditelji i stručnjaci u području odgoja i obrazovanja s ciljem razmjene znanja, iskustva, ideja, motivacije i podrške. Naglasak stavljamo na socioemocionalni razvoj – upoznavanje sebe, svjesnost i kontrola sebe i svojih osjećaja te ponašanja prema sebi i drugima. Razvoj socioemocionalnih vještina bitan je preduvjet za zdravo odrastanje u sretnog i uspješnog pojedinca koji ima kapaciteta za učenje i suočavanje sa svakodnevnim izazovima.

Rad se bazira na stečenim znanjima iz terapije igrom i transakcijske analize. Individualni rad, kao i rad u malim grupama, omogućuje nam da se kvalitetno posvetimo svakom djetetu i roditelju, prilagođavajući aktivnosti potrebama i interesima svakog korisnika. 

O našim programima

U bogatom programu nudimo tematske radionice za djecu, pomno osmišljene programe za djecu u kojima jačaju svoje socioemocionalne vještine, individualni rad s djecom, konzultacije za roditelje, predavanja i radionice za roditelje i stručnjake/inje u području odgoja i obrazovanja, zajedničke radionice djece i odraslih te podršku stručnjacima/kinjama u njihovom radu.

O osnivačicama

Ana-Marija Nikolić

Ana-Marija Nikolić po završetku stručnog studija predškolskog odgoja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu  (summa cum laude) upisuje i završava diplomski studij Pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, stavljajući naglasak na predškolsku pedagogiju. 

Unatoč tome, pokazuje interes i želju za rad sa svim dobnim skupinama, a svoju potrebu za istim zadovoljava kroz volontiranja u udrugama za djecu s teškoćama u razvoju i izviđačkim odredima.

 Od studentskih dana redovito radi na sebi te ulaže u dodatne edukacije iz različitih područja pedagogije. Kreativna je, pozitivna osoba koja voli crpiti inspiraciju iz prirode te učiti nove stvari i upijati znanja od iskusnijih i mudrijih. 

Kroz rad u sustavu dječjih vrtića uvidjela je potrebu za individualnijem pristupanjem djetetu te se odlučuje na osnivanje Centra u sklopu kojeg će zajedno s drugim stručnjacima/kinjama zagovarati i osiguravati kvalitetnije okruženje i podršku djetinjstvu i roditeljstvu. Najveće životne strasti su joj igre i priče.

Ivana Vladušić

Ivana Vladušić je magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te polaznica studija Transakcijske analize – smjer psihoterapije za primjenu Transakcijske analize i Terapije igrom u radu s djecom, mladima, obiteljima i odraslima. Isto tako, kreativna je osoba koja uživa u slikanju i glumi te u svakodnevnom radu s djecom primjenjuje znanja i iskustva koje je stjecala u likovnom klubu i dramskom studiju. 

Osim toga, voli istraživati i pisati o područjima za koje se školovala što potvrđuje i objava stručno-znanstvenog članka na Međunarodno znanstveno-stručnom simpoziju, a tema rada je Online suradnja s obiteljima. 

Unazad skoro četiri godine radila je na mjestu odgojiteljice u dječjim vrtićima. Smatra da ako čovjek radi posao koji voli, ima i uspjeha u njemu, a to dovodi do toga da takva osoba može pomoći djeci i njihovim obiteljima da prepoznaju svoje kvalitete, vrijednosti i osjećaju se dobro. 

Iz tog razloga osnovala je Centar u kojem će djeci i roditeljima pružati profesionalnu podršku i pomoć kada to zatrebaju.

Scroll to Top