Individualan rad s djecom

Svi znamo koliko djeca vole igru, koliko se u njoj izgube i koliko uživaju. No, jesi li se ikad upitao/la zašto se djeca igraju? Zašto im je igra toliko važna?
Za djecu je igra njihov jezik kojim komuniciraju. Ona im omogućava izražavanje svojih misli, osjećaja i potreba na način kojim im često puta riječima može biti teško izreći.
 
Mi u Zagrljaju vjerujemo daj je svako dijete posebno, s jedinstvenim potrebama, emocijama i svjetovima koje je potrebno razumjeti. Kroz igru im nudimo siguran prostor da izraze sebe i svoje duboke osjećaje. Imaju priliku osjećati se shvaćenima i prihvaćenima. Naša terapeutska igra je most koji pomaže tvom djetetu da se suoči s izazovima i izgradi svoj emocionalni svijet.

Što postižemo kroz individualan rad?

U Zagrljaju koristimo igru kao alat podrške djetetu za
proradu neugodnih emocija ili za jačanje:

Pozitivne slike o sebi: pomažemo djeci da razviju samopouzdanje i vjeru u sebe

Strategija suočavanja s problemom i njihovo rješavanje: učimo ih kako da se nose
s izazovima i preprekama

Samoregulacija: dijete uči kako da bolje kontrolira svoje emocije

 

Pažnje i svjesnosti o sebi, svojim i tuđim potrebama: pomažemo im razviti veću
emocionalnu inteligenciju

A istovremeno radimo na smanjenju:

Napetosti: pomažemo djetetu da se zna opustiti i usvojiti alate kako da se nosi sa stresom

Straha: pomažemo mu da se osjeća sigurno i hrabro

Frustracije: učimo ga kako da se nosi s frustracijama i razočaranjima

 

Agresije: radimo na razvoju prihvatljivog načina izražavanja emocija

Kako izgleda individualan rad u Zagrljaju?

Početak: dogovaramo termin putem e-pošte, inboxa ili telefona te se sastajemo u našem prostoru. Razgovaramo o vašoj motivaciji i potrebama. Razgovor je usmjeren na prepričavanje dosadašnjeg razvoja djeteta, obiteljske dinamike i sl. Nakon čega dajemo smjernice kako da dijete pripremite za prvi dolazak.

 

Obiteljski susret: Na ovom susretu svi članovi obitelji koji žive s djetetom dolaze u Zagrljaj. Družite se, razgovarate i igrate s djetetom kako biste to inače radili i kod kuće. Cilj je ovog susreta upoznati dijete s terapeutom, prostorom te mu pomoći da se opusti. Obiteljska igra traje 45 min.

 

Individualni susreti: Dijete dolazi na individualne susrete koji traju 45 min. Nakon svaka 3 susreta s djetetom, razgovaramo s vama roditeljima (45 min). Ovaj dio rada s roditeljima je ključan jer doprinosi djetetovom napretku.

 

Kada vidimo da je dijete postiglo ciljeve dogovorenog rada, zajedno razgovaramo o završetku terapije i mogućnosti pružanja daljnje podrške.

Rad s djecom održava se uživo u prostoru centra Zagrljaj. Susreti traju 45 min, a cijena svakog susreta je 40€.

Zagrljaj je mjesto gdje igra za djecu pokreće promjenu. Na nježan, pažljiv i vrlo strpljiv način podržavamo vaše dijete na putu do većeg samopouzdanja, emocionalnog rasta i bolje budućnosti.

Za početak individualnog rada s djetetom klikni na sljedeću poveznicu:

Individualni rad s djetetom provodi Ivana Vladušić, magistra ranog i predškolskog odgoja te specijalizantica psihoterapije transakcijske analize i praktičarka terapije igrom.
Ona ima višegodišnje iskustvo i strast prema radu s djecom. Sa šest godina radnog staža u dječjem vrtiću i četiri godine rada u Zagrljaju, Ivana je ostvarila brojne uspjehe. Njen doprinos zajednici obilježen je objavama nekoliko stručno-znanstvenih članaka, održanih brojnih predavanja i edukacija, osvajanjem zlatnih nagrada na natječajima i što je najvažnije stvaranjem pozitivnih promjena u životima djece s kojom je radila.
Ivana vjeruje u moć igre i terapije kao alat za poticanje razvoja, izražavanja emocija i rješavanja izazova s kojima se djeca susreću. Njezina predanost i stručnost čine ju izvrsnim partnerom u podršci vama kao roditeljima i vašem djetetu.

Ako tražiš individualan rad za sebe onda bi te ovo moglo zanimati:

Individualan rad s odraslima
Ivana je stručnjakinja u pomaganju odraslima da prevladaju strahove, naprave promjene i ostvare svoje ciljeve. Njen rad s velikim brojem roditelja pokazao joj je da mnogi odrasli skrivaju svoje strahove i nisu svjesni svojih mogućnosti. Ivana im pomaže pronaći unutarnju snagu i rješenja za životne izazove. Klikni i vidi više.