Mišljenja klijenata o Stresožderu

Zasto volim Zagrljaj? Jer je svaka komunikacija sa djevojkama pozitivna, ugodna, puna ljubavi i postovanja i konstruktivnih savjeta. Prostor odise mirnocom i razvija zelju za radom na sebi, na nasoj kreativnosti i mnostvu potencijala koje jos nismo otkrili. Posebnu paznju ukrao mi je Stresozder kojeg, od milja, djeca iz moje skupine i ja zovemo Stresko. Emocije koje je u djeci i meni Stresko izazvao su sve ono sto zelimo kada se ne osjecamo poletno, ugodno ili kad nas nesto ljuti ili tisti. Daje nam utjehu kroz svoje igre i aktivnosti. Djeca svakog dana pridju Stresku, zagrle ga ili uzmu u narucje kako bi s njime podijelila sve sto u tom trenu rade. Nije Stresko samo za njih tamo, i za mene je. Da se prisjetim svakog dobrog osjecaja koji mi pruza kad mi je to potrebno. Takvu ideju mogle su osmisliti samo djevojke u Zagrljaju, mjestu dobrih emocija. Hvala sto pruzate najbolje od sebe i nesebicno to dijelite. Preporučila bih Zagrljaj svakom djetetu, roditelju ili onome tko trazi zagrljaj kada mu je najpotrebnije.

Sanela Bešlić, odgojiteljica

Stresoždera smo prisvojili kao novog člana obitelji koji je u prvih mjesec dana radio sve s Neom. Neo je stvorio emocionalnu vezu s igračkom koja ga podsjeća da sve što ga ljuti ili čega se boji, može podijeliti s drugima ili pripremiti Stresožderu za ručak.

Una, roditelj

Već dugo vrijeme pratim rad Centra Zagrljaj. Najviše mi je za oko zapela radionica Otresi stres i njihovo malo čudesno biće Stresožder. Budući da svoje učenike iz zagrebačke škole ne mogu dovesti na radionicu u Zagrljaj, odlučila sam dovesti Stresoždera njima. Rekla sam im da nam netko novi dolazi u naš 2.c. Jako su se razveselili jer vole iznenađenja. Kad je došao taj dan da im ga predstavim, pitala sam ih što je to stres i jesu li se ovih dana osjećali uzrujano, ljutito ili pak tužno. Nabrojali su situacije, a zatim sam ih upitala kako bi reagirali kad bih im rekla da imam rješenje za sve te njihove probleme. Predstavila sam im Stresoždera, na što su se oni jako iznenadili i svi su ga htjeli k sebi. Najviše su im se svidjeli njegovi zubi i što mu mogu zatvoriti usta i sve svoje probleme pospremiti u njih. Napisali su sve što ih muči i nahranili smo Streska. Proveli smo aktivnosti koje dolaze u paketu sa Streskom, a djeca su se oduševila. Svi su se htjeli smijati s njime, duboko disati i svi naši problemi brzo su nestali. On je sada stalna postava našeg 2.c, a djeca ga svakodnevno hrane svojim brigama kao što su pisanje domaćih zadaća, učenje ili pak svađanje s mlađom braćom.

Lucia Matas, učiteljica razredne nastave