Stresožder

Stresožder se rodio u proljeće 2020. godine u centru Zagrljaj kao ideja u glavama dviju zaigranih stručnjakinja za rad s djecom. Bilo je potrebno malo magije i jedan par vještih ruku iz Plish studija kako bi Stresožder ugledao svjetlo dana. I eto, ga, tu je!

Kako misliš, po čemu je poseban Stresožder?

Kao što mu samo ime govori, Stresožder je stvoren da bi ljudima, posebno djeci, pomogao ublažiti stres koji osjećaju. Pod “ublažiti”, mislimo – pojesti, jer on je uvijek gladan, a njegovi mali zubići nestrpljivo čekaju tuđe brige i probleme kako bi se zasladio.

Njegov prvi posao bio je u programu Otresi stres. Više o programu možeš pročitati OVDJE, a ono što je posebno u cijeloj priči jest da su djeca poželjela imati vlastite Stresoždere i, kako to uvijek biva s nečim što jako želimo, dogodila se čarolija. Na svijet je došlo puno beba Stresoždera spremnih da upoznaju svoje nove obitelji.

Ah, razumijemo. Brineš o tome hoće li bebi Stresožderu biti dobro u tvojoj obitelji i hoće li se dobro uklopiti.

Dobra stvar kod beba Stresoždera jest što su vrlo lako prilagodljive na razne uvjete. Ajmo redom:

  • nisu izbirljive, jedu svakakve stresove i brige (i one koji te plaše, i ljute, i rastužuju)
  • male su i lako ih je uklopiti i u najmanji stan ili ponijeti sa sobom na izlet, u vrtić, školu ili posao (tijelo 25×20 cm, s udovima i ticalima 40X60 cm)
  • ne smetaju im ekstremni uvjeti poput prljavštine, budući da se vole kupati u perilici rublja na 30 stupnjeva
  • tijelo im je od pamuka, punjeno antialergijskim vlaknima pa su pogodne i za najosjetljivije, a i one najmanje, budući da nemaju sitnih dijelova koje je lako progutati ili se ozlijediti
  • bez obzira na to što su bebe, savršeno se uklapaju i u društvo odraslih – priznaj, svakome je potrebna jedna beba Stresožder

Još razmišljaš? Možda ti iskustva drugih (malih i velikih) pomognu da doneseš odluku.

Sanela Bešlić
Sanela Bešlićodgojiteljica
Read More
Zasto volim Zagrljaj? Jer je svaka komunikacija sa djevojkama pozitivna, ugodna, puna ljubavi i postovanja i konstruktivnih savjeta. Prostor odise mirnocom i razvija zelju za radom na sebi, na nasoj kreativnosti i mnostvu potencijala koje jos nismo otkrili. Posebnu paznju ukrao mi je Stresozder kojeg, od milja, djeca iz moje skupine i ja zovemo Stresko. Emocije koje je u djeci i meni Stresko izazvao su sve ono sto zelimo kada se ne osjecamo poletno, ugodno ili kad nas nesto ljuti ili tisti. Daje nam utjehu kroz svoje igre i aktivnosti. Djeca svakog dana pridju Stresku, zagrle ga ili uzmu u narucje kako bi s njime podijelila sve sto u tom trenu rade. Nije Stresko samo za njih tamo, i za mene je. Da se prisjetim svakog dobrog osjecaja koji mi pruza kad mi je to potrebno. Takvu ideju mogle su osmisliti samo djevojke u Zagrljaju, mjestu dobrih emocija. Hvala sto pruzate najbolje od sebe i nesebicno to dijelite. Preporučila bih Zagrljaj svakom djetetu, roditelju ili onome tko trazi zagrljaj kada mu je najpotrebnije
Lucia Matas
Lucia Matasučiteljica razredne nastave
Read More
Već dugo vrijeme pratim rad Centra Zagrljaj. Najviše mi je za oko zapela radionica Otresi stres i njihovo malo čudesno biće Stresožder. Budući da svoje učenike iz zagrebačke škole ne mogu dovesti na radionicu u Zagrljaj, odlučila sam dovesti Stresoždera njima. Rekla sam im da nam netko novi dolazi u naš 2.c. Jako su se razveselili jer vole iznenađenja. Kad je došao taj dan da im ga predstavim, pitala sam ih što je to stres i jesu li se ovih dana osjećali uzrujano, ljutito ili pak tužno. Nabrojali su situacije, a zatim sam ih upitala kako bi reagirali kad bih im rekla da imam rješenje za sve te njihove probleme. Predstavila sam im Stresoždera, na što su se oni jako iznenadili i svi su ga htjeli k sebi. Najviše su im se svidjeli njegovi zubi i što mu mogu zatvoriti usta i sve svoje probleme pospremiti u njih. Napisali su sve što ih muči i nahranili smo Streska. Proveli smo aktivnosti koje dolaze u paketu sa Streskom, a djeca su se oduševila. Svi su se htjeli smijati s njime, duboko disati i svi naši problemi brzo su nestali. On je sada stalna postava našeg 2.c, a djeca ga svakodnevno hrane svojim brigama kao što su pisanje domaćih zadaća, učenje ili pak svađanje s mlađom braćom.
Una
Unaroditelj
Read More
Stresoždera smo prisvojili kao novog člana obitelji koji je u prvih mjesec dana radio sve s Neom. Neo je stvorio emocionalnu vezu s igračkom koja ga podsjeća da sve što ga ljuti ili čega se boji, može podijeliti s drugima ili pripremiti Stresožderu za ručak.
Previous
Next

ULAGANJE U STRESOŽDERA IZNOSI 203,43 KUNE (27 EUR), A UKLJUČUJE:

  • bebu Stresoždera
  • personalizirano pismo
  • prijedlog aktivnosti za dijete i cijelu obitelj sukladno dobi djeteta (u ponudi su aktivnosti i za odrasle)
  • ukrasnu kutiju spremnu za darivanje

Svoju bebu Stresoždera možeš preuzeti u našem prostoru u terminu prema dogovoru ili zatražiti dostavu. Dostava iznosi 35 kuna, a Stresožder ti stiže u roku 3-5 radnih dana.

Sad kad sve znaš, ostalo ti je samo da odlučiš hoće li beba Stresožder završiti u rukama djeteta ili ćeš je prvo malo zadržati za sebe.